X

Etixx Classic

27.04.2019

Verslag Foto's Fotoservice

Etixx Classic legt deelnemers in de watten!

Op zaterdag 27 april werd in de Vlaamse Ardennen de Etixx Classic, de zevende manche in de Etixx Classics Tour, gereden.

Lees meer

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Etixx Classic! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Hier kan je na de tocht je foto's opzoeken

PARCOURS

De Etixx Classic focust niet alleen op de Vlaamse Ardennen, maar steekt ook de taalgrens over naar Henegouwen. Van korte en nijdige hellingen zoals de Fiertelmeers tot bijna twee kilometer klimmen op la Croisette en Les Plachettes, de Etixx Classic heeft het allemaal. Wie van al dat lekkers wil proeven, kiest maar best voor de langste afstanden van 150 en 201 km (met resp. 9 en 10 hellingen). Voor wie die lange afstanden van het goede te veel zijn, stellen we een tocht van 82 (7 hellingen) of 99 km (8 hellingen) voor. Je doortocht door Henegouwen is beperkt, maar je gaat wel op ontdekking door het mooie bos van La Houppe en verkent het Muziekbos via de Kanarieberg. Geen zin in een lange afstand? Kies voor een rit van 51 km met 3 hellingen. Of zak met het hele gezin naar Nazareth af en fiets 28 km tijdens de familietocht met groepsstart en begeleiding.

Ontdek hier het parcours!

Hieronder een eerste kennismaking met enkele uitdagingen op je parcours, ga alvast op ontdekking.

HELLINGEN

 

Parcours Kolpaart

1 Kolpaart

De kortste afstanden, inclusief de familietocht, krijgen de Kolpaart voor de wielen geschoven. Een kilometer lang, maar gelukkig niet de steilste klim in de omgeving. Als deze hindernis in Huise je even naar adem doet happen, geen paniek, je mag na de Kolpaart energie bijtanken op de bevoorrading in Huise.

(28 – 51 – 82 km)

Parcours Bosseveld - Pottenberg

2 Bosseveld - Pottenberg

De Haaghoek en de Leberg liggen in de buurt, maar de Etixx Classic wijkt af van het traditionele en drukt z’n eigen stempel op de Vlaamse Ardennen. Via het Bosseveld en de Pottenberg kom je terecht in een mooi, uitgestrekt groen gebied, pal op het kruispunt met de Leberg, die iets minder steil is. Maar de Pottenberg loopt langer omhoog aan een gemiddeld stijgingspercentage van 3,4% met pieken tot 8,7%.

(150 – 201 km)

Parcours Hameau des Papins

3 Hameau des Papins

Voor de langere hellingen steken we de taalgrens over en duiken we Henegouwen binnen. Kijk tijdens je beklimming van de Hameau des Papins zeker eens naar de groene omgeving waarin je je bevindt. Niet alleen de helling met gemiddeld stijgingspercentage van 6% en maximale pieken tot 16% zal je naar adem doen happen. Boven wacht een kleine bevoorrading die extra energie geeft voor wat de parcoursbouwers nog in petto hebben. Succes!

(150 – 201 km)

Parcours Fortuinberg

4 Fortuinberg

Wie Ronse zegt, zegt Kruisberg, Hotond of Kanarieberg. Bij Etixx Classic zeggen ze dan: Fortuinberg! Met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,3% en steilste stukken tot zelfs 21% is de Fortuinberg over een lengte van 1200 m misschien wel een grotere uitdaging dan de Kanarieberg, die parallel loopt!

(150 – 201 km)

Parcours Fiertelmeers

5 Fiertelmeers

Steil is de Fortuinberg, maar nog steiler is de Fiertelmeers. Amper 500 m lang, maar niet te snel juichen. Met een gemiddeld stijgingspercentage van 11,4 % en maxima tot 20% zullen de benen het met nog twee hellingen te gaan zeker zwaar krijgen. Klein verzetje en trappen maar!

(99 – 150 – 201 km)

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Etixx fuels your goal!

Om je optimaal bij te staan in de selectie van de meest aangewezen sportvoeding ter bevordering van energieproductie, hydratatie, spieropbouw, recuperatie... voor, tijdens en na de training en in de aanloop van een wedstrijd, neem je best hier een kijkje.

51 km - 82 km - 99 km - 150 km - 201 km

Ga ook zeker eens langs bij een van onze partnerapotheken voor de keuze van het juiste product.

Vergeet niet: Een goede voorbereiding is een halve overwinning! VEEL SUCCES!

GOEDE DOEL : VZW Stop Darmkanker

VZW Stop Darmkanker

 

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Meer info op www.stopdarmkanker.be

Cycling Vlaanderen

Cycling Vlaanderen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton