X

Etixx Classic

27.04.2019

INFO INSCHRIJVEN

Etixx Classic

Op zaterdag 27 april 2019 fietsen we tijdens de Etixx Classic door de Vlaamse Ardennen en Henegouwen. De kasseienkoersen liggen dan net achter ons. De Berendries, Leberg, Hotond en klassiekers midden in de bekendste fietsregio van het land kregen eerder op het seizoen al veel fietsvolk over de vloer. Tijdens de Etixx Classic fietsen we over minder platgereden paden en kiezen we voor alternatieven. Jij krijgt de keuze uit zes afstanden, met start en aankomst in Nazareth, om te ontdekken wat er in de verrassende hoekjes van de Vlaamse Ardennen, en daarbuiten, schuilt.

Zak af naar een van de grootste cyclo’s van het land, fiets mee met duizenden wielertoeristen en ontdek nu (misschien) nog onbekende pareltjes in een prachtig decor!
Kies je rit: 28, 51, 82, 99, 150 of 201 km. Voor ieder wat wils!

PARCOURS PRAKTISCHE INFO

PARCOURS

De Etixx Classic focust niet alleen op de Vlaamse Ardennen, maar steekt ook de taalgrens over naar Henegouwen. Van korte en nijdige hellingen zoals de Fiertelmeers tot bijna twee kilometer klimmen op la Croisette en Les Plachettes, de Etixx Classic heeft het allemaal. Wie van al dat lekkers wil proeven, kiest maar best voor de langste afstanden van 150 en 201 km (met resp. 9 en 10 hellingen). Voor wie die lange afstanden van het goede te veel zijn, stellen we een tocht van 82 (7 hellingen) of 99 km (8 hellingen) voor. Je doortocht door Henegouwen is beperkt, maar je gaat wel op ontdekking door het mooie bos van La Houppe en verkent het Muziekbos via de Kanarieberg. Geen zin in een lange afstand? Kies voor een rit van 51 km met 3 hellingen. Of zak met het hele gezin naar Nazareth af en fiets 28 km tijdens de familietocht met groepsstart en begeleiding.

Ontdek hier het parcours!

Hieronder een eerste kennismaking met enkele uitdagingen op je parcours, ga alvast op ontdekking.

HELLINGEN

 

Parcours Kolpaart

1 Kolpaart

De kortste afstanden, inclusief de familietocht, krijgen de Kolpaart voor de wielen geschoven. Een kilometer lang, maar gelukkig niet de steilste klim in de omgeving. Als deze hindernis in Huise je even naar adem doet happen, geen paniek, je mag na de Kolpaart energie bijtanken op de bevoorrading in Huise.

(28 – 51 – 82 km)

Parcours Bosseveld - Pottenberg

2 Bosseveld - Pottenberg

De Haaghoek en de Leberg liggen in de buurt, maar de Etixx Classic wijkt af van het traditionele en drukt z’n eigen stempel op de Vlaamse Ardennen. Via het Bosseveld en de Pottenberg kom je terecht in een mooi, uitgestrekt groen gebied, pal op het kruispunt met de Leberg, die iets minder steil is. Maar de Pottenberg loopt langer omhoog aan een gemiddeld stijgingspercentage van 3,4% met pieken tot 8,7%.

(150 – 201 km)

Parcours Hameau des Papins

3 Hameau des Papins

Voor de langere hellingen steken we de taalgrens over en duiken we Henegouwen binnen. Kijk tijdens je beklimming van de Hameau des Papins zeker eens naar de groene omgeving waarin je je bevindt. Niet alleen de helling met gemiddeld stijgingspercentage van 6% en maximale pieken tot 16% zal je naar adem doen happen. Boven wacht een kleine bevoorrading die extra energie geeft voor wat de parcoursbouwers nog in petto hebben. Succes!

(150 – 201 km)

Parcours Fortuinberg

4 Fortuinberg

Wie Ronse zegt, zegt Kruisberg, Hotond of Kanarieberg. Bij Etixx Classic zeggen ze dan: Fortuinberg! Met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,3% en steilste stukken tot zelfs 21% is de Fortuinberg over een lengte van 1200 m misschien wel een grotere uitdaging dan de Kanarieberg, die parallel loopt!

(150 – 201 km)

Parcours Fiertelmeers

5 Fiertelmeers

Steil is de Fortuinberg, maar nog steiler is de Fiertelmeers. Amper 500 m lang, maar niet te snel juichen. Met een gemiddeld stijgingspercentage van 11,4 % en maxima tot 20% zullen de benen het met nog twee hellingen te gaan zeker zwaar krijgen. Klein verzetje en trappen maar!

(99 – 150 – 201 km)

PRAKTISCH

DEELNAMEPAKKET

 • Een verzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Seingevers op het parcours en aan de start-/finishlocatie
 • Een uitgebreide bevoorrading* aan elke controlepost met Etixx sportvoeding en sportdrank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit
 • Technische bijstand
 • Parcourssticker met hellingen, kasseistroken en bevoorradingen
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Medische service op iedere controlepost en aan de aankomst
 • Koffie aangeboden voor de start
 • Gratis consumptie voor wie carpoolt (min. 3 pers.)
 • Massage bij de finish

*Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

Extra tijdens de Etixx Classic:

 • Uitgebreide goodiebag
 • Mobiele vestiaire
 • Familietocht van 28 km met gezamelijke start (13u30), inclusief begeleiding over het hele traject

AFHALEN DEELNAMEPAKKET

Bij je online inschrijving krijg je van ons meteen een e-ticket toegestuurd. Op vertoon van je e-ticket (geprint of op smartphone) kan je ter plaatse je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride balies. Dankzij de Scan & Ride hoef je zelfs niet meer van de fiets en verlies jij geen tijd aan de start van jouw favoriete wielertocht!

Schrijf je liever ter plaatse in? Dat kan, dan krijg je van ons na betaling meteen je kaderplaatje.
De inschrijvingsstand in Nazareth is op zaterdag 27 april geopend:

 • 201 km: tussen 7u00 en 8u00
 • 150 km: tussen 7u00 en 9u30
 • 99 km: tussen 7u00 en 12u00
 • 82 km: tussen 7u00 en 12u00
 • 51 km: tussen 7u00 en 14u00
 • 28 km: familietocht met gezamelijke start om 13u30

OVERNACHTING

Toerisme Oost-Vlaanderen: 09 267 70 70 – toerisme@oost-vlaanderen.be
Toerisme Vlaamse Ardennen: 055 20 76 81 – toerisme.vlaamseardennen@oost-vlaanderen.be

 

Inschrijven

Start & Finish

Gemeentelijke sporthal Nazareth
Drapstraat 76
9810 Nazareth

START

 • 201 km: tussen 7u00 en 8u00
 • 150 km: tussen 7u00 en 9u30
 • 99 km: tussen 7u00 en 12u00
 • 82 km: tussen 7u00 en 12u00
 • 51 km: tussen 7u00 en 14u00
 • 28 km: familietocht met gezamelijke start om 13u30

FINISH

De laatste bevoorradingspost sluit om 17u00. Indien je hier later arriveert, ben je geen officiële deelnemer meer en ben je verplicht om de kortste weg naar de finish te nemen. De finish in Nazareth sluit officieel om 18u00.

Parkingplan

Aantal bevoorradingen:

 • 201 km: 4 bevoorradingen
 • 150 km: 3 bevoorradingen
 • 99 km: 2 bevoorradingen
 • 82 km: 2 bevoorradingen
 • 51 km: 2 bevoorradingen
 • 28 km: 1 bevoorrading

Extra bevoorradingen:

 • Gelbevoorrading boven op Hameau des Papins (150 km en 201 km)
 • Recoverybevoorrading op 1 km van de finish (voor alle deelnemers)

 

INSCHRIJVEN

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je alle tarieven voor de Etixx Classic.

Tarieven* 28 km 51 km 82 km 99 km 150 km 201 km
De Ontsnapping
(tot 15/04)
/** € 10 € 12 € 12 € 13 € 13
Het Peloton ***
(na 15/04)
€ 5 ** € 12 € 14 € 14 € 15 € 15

Vroeg inschrijven loont de moeite!

Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in vóór 15/04, zo zit je in de ontsnapping en geniet je van een voordelig tarief.

Heb je de juiste ontsnapping gemist en schrijf je pas in na 15/04? Geen zorgen, ook het Peloton zal zich laten gelden en zal van de 11e editie van de Etixx Classic een topeditie maken.

Bekijk hier het deelnamepakket

*Kinderen jonger dan 12 jaar fietsen gratis. Online inschrijven is niet nodig.
*Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.
**Voor deelname aan de familietocht van 28 km is voorinschrijving niet mogelijk. Inschrijving gebeurt ter plaatse, kostprijs bedraagt 5 euro (excl. waarborg kaderplaatje).
***Leden van Cycling Vlaanderen, Peloton Cycling Team en Vlaamse Wielrijdersbond genieten nog van het voordeeltarief van 'De Ontsnapping'.

GROEPSINSCHRIJVING

 • Voor een groepsinschrijving moet je met minstens 10 personen zijn (over al de afstanden heen). Ben je met minder dan 10, dan worden de groepsleden verder behandeld als individuele deelnemers en moet men hun kaderplaatje individueel afhalen.
 • Groepsinschrijvingen kunnen enkel via de officiële online inschrijvingsmodule. Excellijsten e.d.m worden niet meer aanvaard.
 • Op het inschrijvingsformulier dien je eerst een groep aan te maken. Je ontvangt vervolgens een e-mail met de groepsnaam en je groepscode. (Met deze code en het door jou gekozen paswoord (vergeet dit niet!) kan je de groep altijd beheren.) Vervolgens kan je deelnemers toevoegen, verwijderen enz. Enkel de groepsverantwoordelijke kan deelnemers valideren. Je kan zoveel deelnemers aan je groep toevoegen als je wil.
 • Inschrijvingen kunnen als één pakket (alles samen) of individueel worden opgehaald. Geef dit duidelijk aan op het inschrijvingsformulier. Wanneer je ervoor kiest om alles samen af te halen, kan dit enkel en alleen door de groepsverantwoordelijke gebeuren. Bij individuele afhaling krijgen alle deelnemers een aparte bevestingsmail met alle info om hun nummer af te halen.
 • Wanneer je groep volledig klaar is, dan moet jij, als groepsverantwoordelijke de volledige groep betalen. De inschrijvingen zijn pas bevestigd als de groep doorgestuurd én betaald is. Op dat ogenblik kunnen er GEEN WIJZIGINGEN meer aan je groep gebeuren. Wijzigingen aan je groep kunnen dan enkel nog ter plaatse aan de inschrijvingsstand gebeuren.
 • KLIK HIER OM NAAR DE INSCHRIJVINGSMODULE TE GAAN

GEZONDHEID

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen.

Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht.
Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle.

De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes


Ik doe mee

Indien u zich inschrijft verklaart u zich automatisch akkoord met de .

Algemene voorwaarden

U schrijft zich in voor deelname aan een evenement van We Ride NV, met maatschappelijke zetel te Ottergemsesteenweg-Zuid 808, 9000 Gent, Register rechtspersonen Gent afdeling Gent BTW BE0687.797.702 (hierna "Peloton") Voor al uw vragen is PELOTON uw aanspreekpunt. PELOTON is te bereiken elke werkdag tussen 9u en 17u. Telefoon: 011/45.99.27 - E-mail: info@peloton.be

 1. Artikel 1. Inschrijving
  De Deelnemer verklaart hierbij op het moment van inschrijving min. 18 jaar te zijn of de toestemming van zijn wettelijke voogd te hebben om zich in te schrijven voor het evenement.
  De inschrijving is slechts geldig indien het inschrijvingsformulier volledig en naar waarheid is ingevuld, het inschrijvingsgeld en betaling voor extra's volledig is voldaan en deze algemene voorwaarden zijn aanvaard.
 2. Artikel 2. Herroepingsrecht
  De inschrijving valt onder de diensten bedoeld in Art. VI, 53, 12° WER waarvoor het herroepingsrecht is uitgesloten.
  In geval van niet-deelname, ongeacht om welke reden, kan er geen aanspraak gemaakt worden op de terugbetaling van het inschrijvingsgeld en eventuele extra's.
 3. Artikel 3. Annulering van het evenement
  Indien het evenement op grond van uitzonderlijke omstandigheden niet kan doorgaan, zal PELOTON voor zover mogelijk de deelnemers een gelijkwaardig alternatief bieden in de vorm van de mogelijkheid zichzelf gratis in te schrijven voor een nieuwe/de volgende editie van hetzelfde evenement, of een ander evenement van PELOTON. PELOTON zal per evenement beslissen welke van deze alternatieven op het evenement van toepassing zijn.
  PELOTON kan in geen geval verplicht worden tot terugbetaling van het inschrijvingsgeld en eventuele extra's (zoals o.a. merchandising, T-shirts, trainingsschema, goede doel, ...)
 4. Artikel 4. Deelname
  Deelnemers jonger dan 16 jaar moeten steeds vergezeld zijn van een persoon ouder dan 18 jaar.
  Tijdens de deelname moet het bewijs van inschrijving (borstnummer, stuurnummer, polsbandje, … ) steeds zichtbaar zijn.
  De deelnemer zal steeds respect hebben voor het milieu. De deelnemer waakt over zijn eigen veiligheid en die van de andere deelnemers. Deelnemers dienen de instructies van de organisatie, medische teams en politie te volgen.
  Op fietsevenementen zal de deelnemer steeds een valhelm dragen. De wegcode dient gerespecteerd te worden.
  De organisatie behoudt zich het recht voor om deelnemers die de bepalingen uit deze algemene voorwaarden niet respecteren of een gevaar vormen voor zichzelf of voor derden uit te sluiten van deelname.
 5. Artikel 5. Prijzen
  De vermelde prijzen zijn steeds in euro uitgedrukt en inclusief btw, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.
 6. Artikel 6. Betaling
  De deelnemer dient steeds vooraf, bij inschrijving, het volledige bedrag van de inschrijving (inschrijfgeld en extra's) te betalen en dit via het voorziene online betalingssysteem.
  PELOTON meent alle mogelijke en relevante voorzorgen te hebben genomen en handelt zodoende als een normale en zorgvuldige online-verkoper. Eventuele diefstal kan dan ook niet tegen haar worden ingeroepen.
 7. Artikel 7. Wijziging van de inschrijving
  Deelnemers die hun inschrijving voor een evenement willen doorgeven aan een ander persoon kunnen dit op de dag van het evenement ter plaatse. Ze betalen hiervoor de administratieve kost zoals ter plaatse geafficheerd.
  Deelnemers die van afstand willen wisselen, kunnen dit ter plaatse, op de dag van het evenement. Ze betalen hiervoor een administratieve kost zoals ter plaatse geafficheerd. Indien voor de nieuw gekozen afstand een meerprijs geldt, zal ook die worden aangerekend.
 8. Artikel 8 Gezond & veilig sporten
  Deelnemen vereist een goede gezondheid. De deelnemer verklaart te voldoen aan deze voorwaarde. De organisatie beveelt voor deelname een preventief sportmedisch onderzoek aan bij een erkend sportarts.
 9. Artikel 9. Persoonsgegevens en intellectuele eigendomsrechten
  Alle informatie van de deelnemers is bestemd voor PELOTON. PELOTON en haar partners zullen deze gegevens gebruiken voor de deelname van het Event alsook voor marketing en communicatiedoeleinden. De Algemene Verordening Gegevensverwerking 2016/679 van 27 april 2016 i.v.m. de bescherming van de persoonlijke levenssfeer t.o.v. gegevensverwerking, voorziet het toegangsrecht tot de gegevens en het verbeteren ervan. De deelnemer kan te allen tijde vragen om verbetering van zijn persoonsgegevens, via de contactgegevens opgenomen in deze algemene voorwaarden.
  Door uw deelname aan het event verklaart u zich akkoord met een eventueel gebruik van uw gegevens, foto of portretrecht in druk, film, video e.a. voor promotionele doeleinden van PELOTON en haar events, zonder hiervoor een vergoeding te claimen.
  De deelnemer verklaart zich bekend met het feit dat er gebruik kan worden gemaakt van technieken die het mogelijk maken om op ieder gewenst moment zijn/haar precieze locatie te achterhalen door het opvangen van signalen van de chip, opgenomen in het bewijs van deelname dat de deelnemer draagt. De deelnemer verleent de toestemming aan PELOTON om deze informatie openbaar te maken, zodat deze door iedereen kan worden gezien.
  De deelnemer verleent toestemming aan PELOTON zijn locatie realtime te volgen (live tracking) op een wijze als hiervoor omschreven, om deze gegevens op te nemen in een bestand, te verstrekken aan derden en te publiceren via internet, via social media en via mobiele applicaties.
 10. Artikel 10. Opmerkingen/klachten
  Opmerkingen dienen ingediend te worden via één van in de aanhef vermelde kanalen. PELOTON zal steeds in alle redelijkheid proberen om elke opmerking te behandelen en dit binnen de 10 dagen na ontvangst via één van bovenvermelde kanalen. Indien dit niet lukt, zal dit eveneens aan de deelnemer worden gemeld en een alternatief tijdsverloop worden voorgesteld.
 11. Artikel 11. Geldigheid clausules
  Indien één of enkele artikels van deze voorwaarden nietig of onwettig zouden zijn, om welke reden dan ook, doet dit geen afbreuk aan de geldigheid van de andere onderdelen van de voorwaarden.

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Etixx Classic! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Hier kan je na de tocht je foto's opzoeken

Etixx fuels your goal!

Om je optimaal bij te staan in de selectie van de meest aangewezen sportvoeding ter bevordering van energieproductie, hydratatie, spieropbouw, recuperatie... voor, tijdens en na de training en in de aanloop van een wedstrijd, neem je best hier een kijkje.

51 km - 82 km - 99 km - 150 km - 201 km

Ga ook zeker eens langs bij een van onze partnerapotheken voor de keuze van het juiste product.

Vergeet niet: Een goede voorbereiding is een halve overwinning! VEEL SUCCES!

GOEDE DOEL : VZW Stop Darmkanker

VZW Stop Darmkanker

 

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Meer info op www.stopdarmkanker.be

Cycling Vlaanderen

Cycling Vlaanderen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton